Historikt sett så var priserna för bankfack hos bankerna relativt låga. Det var en service som banken hade till sina kunder och man tog kanske inte alltid fullt betalt för dito. Bankerna tjänade pengar på andra tjänster. Det man förlorar på gungorna tar man igen på karusellen, som ordspråket lyder. Men nu har bankerna lagt ner många av sina bankkontor med tillhörande bankfack. Hos vissa banker som fortfarande erbjuder bankfack så har avgiften ökat kraftigt, så i vissa fall har vi lägre avgift än bankerna.

Pansarvalv har specialbestället ett valv och nya bankfack. Allt är modernt och har mycket hög säkerhet – så även larmsystem, CCTV, säkerhetssluss och skalskyddet till vår lokal. Anläggningen är alltid bemannad och väktare finns tillgängliga. Vi har öppet veckans alla dagar: Måndag-Fredag kl 10-20, Lördag & Söndag kl 10-18. Alla våra kunder genomgår en bakgrundskontroll innan de blir godkända.

Sammanfattningsvis: alla utrustning, system, rutiner och åtgärder bidrar till en mycket hög säkerhet. Hög säkerhet kostar pengar. Vi har generellt bättre skydd och högre säkerhet än traditionella bankvalv. Så hyran är inte enbart baserad på bankfackets storlek, utan inkluderar även vår höga säkerhet och tillgängligheten.