E-säkerhet

Bedrägerier och förfalskningar verkar ibland vara mer vanligt än ovanligt. Ska du helt enkelt undvika internet och sluta svara i telefonen? Nej, det behövs såklart inte. En hel del av tekniken kan faktiskt vara till hjälp. Det bästa sättet är egentligen att vara vaksam och lite hälsosamt skeptisk i vardagen.

VAR EXTRA VAKSAM PÅ TELEFONSAMTAL

Det kan förekomma att du blir uppringd av bedragare som utger sig för att vara Pansarvalv. Var därför extra uppmärksam på telefonsamtal och ge aldrig ut koder, bankfacksnummer eller annan känslig information. Signera inte med ditt BankID på uppmaning av någon annan.

Lämna aldrig ut känslig information

Det kan också förekomma att bedragare hör av sig via telefon, e-post, sms eller sociala medier och låtsas vara Pansarvalv, polisen eller en vän. Vi ber dig aldrig ge ut ditt bankfacksnummer, koder eller lösenord. Ge inte ut dina koder eller uppgifter till någon annan och starta och använd aldrig BankID på uppmaning av någon som har kontaktat dig.

Vi använder inte länkar eller ramar på vår webbplats och vi är inte ansvariga för innehållet, policyerna eller tjänsterna för andra personer eller webbplatser som är länkade till eller tillgängliga via vår webbplats. All kommunikation från oss via e-post kommer endast att göras från en auktoriserad e-postanvändare från Pansarvalv och kommer att bära suffixet @pansarvalv.se.

VI SKICKAR INTE OOMBEDD E-POST MEDDELANDEN, Sms ELLER MEDDELANDEN I SOCIALA MEDIA AV NÅGOT SLAG.

Om du får ett e-postmeddelande om att det är från Pansarvalv, men e-postmeddelandet kommer från en annan e-postadress än @pansarvalv.se, informera oss omedelbart och svara inte på ett sådant e-postmeddelande.